I njohur prej kohësh si një nga qytetet më të shenjta në botë, kryeqyteti shpirtëror i Indisë po josh tani pelegrinët e kuzhinës ndërsa shndërrohet në një parajsë vegjetariane.

I banuar që nga viti 1800 para Krishtit, Varanasi është i mirënjohur për faktin se është ndër qytetet më të vjetra të gjalla në tokë dhe një nga më të shenjtat për 1.2 miliardë hindu në botë.

Çdo ditë, ndërsa zhurma e këmbanave të tempullit jehonë lart, dhjetëra mijëra besimtarë zbresin shkallët e 88 ghat guri të qytetit dhe zhyten në lumin Gange për të larë mëkatet e tyre.

Të afërmit e pikëlluar dynden në dy terrenet e djegies së Varanasit, ku pirat e funeralit digjen gjatë gjithë kohës, duke besuar se vetë Shiva pëshpërit mantra Tarak (kënga e çlirimit) në veshët e të gjithë atyre që janë djegur këtu, duke u dhënë atyre shpëtim.

“Megjithatë, arsyet për të udhëtuar në Varanasi ishin krejt të ndryshme. Unë nuk erdha për t’u përballur me vdekjen ose për të pastruar shpirtin tim; Erdha për të provuar ushqimin unik vegjetarian të qytetit. Unë nuk erdha për t’u përballur me vdekjen ose për të pastruar shpirtin tim; Erdha për të provuar ushqimin unik vegjetarian të qytetit”, tha një vizitor.

Ashtu si shumica e banorëve të Varanasit, Giri është një shaivit i zjarrtë (adhurues i Shivës). Dhe meqenëse ndjekësit e Shivait besojnë se ai është një” Zot vegjetarian”, ai dhe shumica e banorëve të tjerë të Varanasit ndjekin një dietë të rreptë sattvic (“vegjetariane të pastër”).

“Familja ime dhe unë kemi qenë vegjetarianë të pastër për breza. Ne refuzojmë të pimë edhe ujë në një shtëpi ku konsumohen vezë,” tha ai tutje.