-ads3-

Qëllimi i Francës është një Ballkan Perëndimor stabil dhe prosperues.

Kështu ambasadori francez në Beograd, Pierre Cochard dhe shtoi se vendi i tij dëshiron që ky rajon të jetë një zonë e demokracisë, lirisë dhe marrëdhënieve ekonomike transparente.

Në një intervistë për “Politikën” serbe, ai tha se lëvizja e njerëzve dhe shkëmbimi i mallrave në këtë rajon ende nuk është i lirë dhe i lehtë dhe se duhet bërë shumë në fushën e pajtimit, sepse në të kundërtën, thotë ai, rajoni do të destabilizohet, raporton Tanjug.