Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ka konfirmuar zyrtarisht se një version hibrid i popullarizuar Renegade SUV Jeep do të jetë në dispozicion në Evropë në vitin 2020.

Renegade PHEV do të ndërtohet në fabrikën italiane Melfi, me versionet standarde të Crossgate Renegade dhe Fiat 500X. FCA ka investuar më shumë se 200 milionë euro për të përshtatur për të krijuar një version hibrid të Renegadit. Përveç kësaj, kompania italiane-amerikane nuk ka dhënë detaje të tjera.

Deri më tani, Renegade është prodhuar në 742,000 kopje në fabrikën italiane. Midis tyre, agregatet e reja janë një cilindër me 1,0 litra me 120 kuaj fuqi dhe një 1,3 litër katër cilindra me 150 dhe 180 kuaj fuqi.

Ekziston edhe një përmirësim i versionit 1.6 dhe 2.0-litra dizel. Renegade Jeep për vitin 2019 tashmë është në shitje në Evropë me një çmim fillestar prej 22,400 euro në Itali dhe 20,700 euro në Gjermani.