Ushtarët nigerianë arrestuan të paktën 40 persona të lidhur me grupin ekstremist Boko Haram në ishujt e liqenit Çad, njoftoi armata nigeriane.

-ads3-

Janë arrestuar 167 luftëtarët ë Boko haramit, 67 gra dhe 173 fëmijë. Gratë dhe fëmijët pas hetimit do të dërgohen në kampe për persona të shpërngulur.

Në operacionin dyjavor në pjesën verilindore të vendit janë arrestuar numër rekord i pjesëtarëve të Boko haramit gjatë disa muajve të fundit.

Gjatë kryengritjes tetëvjeçare të Boko haramit jetën e kanë humbur mbi 20.000 persona