Delegacioni i Republikës së Maqedonisë i kryesuar nga kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi, i shprehu nderime mbretit Mihai i Parë në Rumani në meshën që u mbajt në Pallatin mbretëror.

-ads3-

Në delegacionin e Maqedonisë është edhe zëvendëskryeministri Koço Angjushev dhe ambasadori i Maqedonisë në Rumani.

Në meshë morën pjesë mysafirë të lartë nga shteti dhe jashtë tij, si edhe Mbreti i Suedisë Karli i Gjashtëmbëdhjetë Gustaf, Mbreti i Spanjës Huan Karlos i Pari, Princi i Uellsit, Çarls dhe përfaqësues të familjeve mbretërore nga Evropa.

Mbreti rumun Mihai i Parë do të varroset sot me nderime më të larta shtetërore dhe ushtarake.