Bashkimi Europian ka reaguar në lidhje me zgjedhjet e zhvilluara në Shqipëri.

-ads3-

Përfaqësuesja e Lartë për politikë të Jashtme Frederica Mogherini dhe komisionari Johannes Hahn kanë përshëndetur zgjedhjet.

Sipas tyre, subjektet partiake kanë bërë fushatë lirisht.

“Procesi zgjedhor ishte paqësor dhe i rregullt. Do të angazhohemi që Shqipëria të ecë para në plotësimin e reformave për integrimin në BE”, thuhet në deklaratën e përbashkët.