Historitë e dashurisë mund të përfundojnë. Nuk ka asgjë të keqe kur kjo ndodh në të dy anët dhe me marrëveshje të përbashkët.

-ads3-

Por, kur një partner ndalon së dashuri, lindin keqkuptimet, argumentet dhe konfliktet që do të modifikojnë konceptin marrëdhënies. Në këtë rast, partneri që nuk merr dashuri pyet: çfarë kam bërë gabim? Pse nuk më dëgjon më mua?

Karakteristikat e partnerit i cili ka ndalur së dashuruari ju:

Kush nuk ka dashuri më shpesh gjendet në debate të rënda, me mënyra agresive apo edhe ndëshkuese. Ai/ Ajo nuk është më i/e përgatitur për të dëgjuar kërkesat e partnerit dhe nuk fokusohet në nevojat e tyre.

Nuk pëlqen intimitetin.

Ka një epsh të ulët.

Në qoftë se partnerët tanë gjejnë ndonjë justifikim për të bërë dashuri, mund të jetë një sinjal i qartë se nuk na duam më.

Ka më pak kënaqësi në aktivitetet e përbashkëta.

Kur partneri juaj ndalon së dashuri ndjehet më pak i qetë në shtëpi dhe nuk pëlqen praninë tuaj; si një alternativë fillon të shikojë për faqet e internetit ku mund të bisedojë me njerëz të rinj, ose të fillojnë aktivitete të tjera që mund të krijojë marrëdhënie të reja intime.

Merr vendimet i vetëm, pa u konsultuar.