Ka eksperimentuar pa fund me stilin, sidomos në performancat e saj, që përherë kanë qenë interesante dhe ndryshe nga ato të kolegeve të saj

-ads3-

Adelina Ismaili jo një herë, por gjithherë ka tentuar ti thyej tabutë dhe klishetë që ishin krijuar në skenë.

Bukuroshja që në adoleshencë tregoj se është ndryshe dhe se nuk i mungon guximi për të provuar gjëra të reja.

Në Kosovë para saj askush nuk ka dalë të këndoj me fustan nusesh e me vello në kokë.

Këtë Adelina e bëri kur ishte ende adoleshente dhe paraqitja e saj u duk interesante, e nga disa pak e çuditshme, shkruan “Kosovarja”.