Ajo shprehja e famshme e gjakut të ëmbël, nuk ka të bëjë fare!

-ads3-

Edhe në këtë rast, është një mënyrë popullore për të ‘marrë me të mirë të sulmuarin”. Mushkonjat që kanë filluar të ndihen bashkë me vapën, janë një problem i të gjithëve. Ok, mbase jo i atyre që kanë sisteme të sofistikuara ajrosje e kondicionimi por, edhe këta të fundit, po të hapin pak dritaren, nuk i shpëtojnë pickimit.

Mirëpo, pavarësisht të gjithave, edhe kur jemi në të njëjtin ambient me miq o të afërm, disa prej nesh ‘pëlqehen’ më tepër prej mushkonjave se të tjerët.

Flora e lëkurës së tyre, fal kimikatëve, është më tërheqëse se e të tjerëve. Studiuesit kanë treguar gjithashtu se mushkonjat afrohen më shumë në rast se jeni të djersitur dhe kjo ndodh për shkak të temperaturës së lartë të trupit. Edhe grupi I gjakut është po aq I rëndësishëm. Pjesa më e madhe e popullsisë I përket grupit të gjakut 0 që është edhe I parapëlqyeri I mushkonjave…

Prandaj, s’keni çfarë bëni përveçse të tregoni kujdes dhe të merrni masat e duhura!