PD ka regjistruar këtë 26 qershor rezultatin më të dobët elektoral që nga krijimi si forcë politike në vitin 1990.

-ads3-

Është koinçidencë që pikërisht në këtë datë, 26 qershor të vitit 2013, Berisha dhe dorëheqjen nga partia që themeloi dhe e drejtoi për 25 vjet, pas humbjes së thellë përballë Ramës.

Kështu pra, 26 qershori hyn në historinë politike të PD-së, si një datë fatale.