Këshilli i Prokurorëve e anuloi seancën e sotme ku duhej të vendosej për rastin “Sopoti” dhe “Puçi”. Këshilli duhet të vendosë nëse do t’ia kalojë këto lëndë Prokurorisë Speciale.

-ads3-

Seanca është shtyrë për të enjten, duke mos dhënë detaje  për mosmbajtjen e sotme të seancës. Në rastin “Sopoti” janë dënuar gjithsej 11 persona për vendosjen e minës si pasojë e së cilës e humbën jetën disa ushtarë polakë.

PSP aktakuzën për lëndën “Puçi” kundër kryeministrit aktual Zoran Zaev e ka tërhequr, sepse dëshmitë që i posedojnë janë në kundërshtim me ato në aktakuzë. Jozyrtarisht nesër pritet në procedurë parlamentare të hyjnë edhe ndryshimet për mbrojtjen e dëshmitarëve për PSP-në, të cilët duhet ta lehtësojnë punën e Katica Janevës, por eventualisht edhe ta vazhdojnë mandatin për ngritjen e aktakuzave të reja.

Kjo lloj nisme proklamohet nga LSDM-ja, por vështirë që vazhdimi i mandatit të PSP-së do të marrë dritë jeshile nga të gjitha partitë parlamentare.