Adhuruesit e ”Harry Potter”, në mbarë botën, sot festojnë 20 vjetorin e librit të parë të botuar.

-ads3-

”Harry Potter” u botua për herë të parë më 26 qershor 1997 dhe që atëherë ka shitur më shumë se 450 milionë kopje në mbarë botën në 79 gjuhë, transmeton Klan Kosova.

Pas hedhjes në treg të librit, ”Harry Potter”, gjithashtu ka çuar në një ekskluzivitet të madh të filmit, një prodhim teatral të shitur dhe parqe të shumta tematike, si dhe një treg lulëzimi të relikeve.

Autori JK Rowling kishte idenë për tregimet për një magjistar të ri dhe miqtë dhe mësuesit e tij në një shkollë për magji gjatë një udhëtimi në tren dhe shkroi librin e parë në një kafene të vogël në Edinburg.

Në nder të përvjetorit të 20-vjetorit, një ekspozitë që feston magjinë e ”Harry Potter” do të hapet në Bibliotekën Britanike më 20 tetor, ndërsa botuesi i Rowling Bloomsbury do të nxjerrë katër botime të reja të librit.

Poashtu për t’i dhënë sa më shumë frymë kësaj feste, në 20 vjetorin e ”Harry Potter”, shtëpia botuese Bloomsbury ka ftuar fëmijët vendas në sallën e këtij qyteti për të veshur uniformën e shkollës Hogëards me syze e një shkop magjik